14.04.2006 г., 17:00 ч.

Твоите прекрасни зелени очи! 

  Поезия
1600 0 4
Стоя сама във малка стая,
без прозорци, без врати.
Стоя и безмълвно си мечтая
за твоите прекрасни зелени очи!

И както неподвижно си мисля
колко мрачен днес е света,
нещичко в ума ми се избистря
и нахлува в стаята лъч светлина.

Спомних си онази снимка,
на която тихо се усмихваш.
Около врата ми се затегна бримка
и дъхът ми изведнъж затихна.

Бодежи във сърцето си усетих.
Главата ми в миг се завъртя.
Мислите си аз преплетох
и обичта ми долетя.

Като птица много изморена,
като гълъб в среднощното небе,
моята любов несподелена,
се удави в дълбокото море.

Нямам сили да изплувам,
дърпаш ме надолу и надолу.
Усещам как безпомощно потъвам
и ти казвам само "Сбогом!"

© Хриси Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??