27.10.2007 г., 13:36 ч.

Тя е във последната си рокля 

  Поезия » Любовна
542 0 5
 

Тя е във последната си рокля

Закъснява вече

Сива като котка

Не обича да се сресва

 

Тя е потопена в русо

Половин часовник носи

В огледалото се е нацупила

И избягва глупави въпроси

 

Тя е празник на стената ми

Омачкана

Трепереща

Разходка

Вечер ляга във краката ми

И записва цели ноти

 

Музика е

И е стих

Подредения й поглед реже

Ще опитам да привикна

Към забравените й копнежи

 

Тя е във последната си рокля

Свита в ъгъла на две

Във тетрадката й няма спомени

Никога не е била дете

 

Гола ли си

Всяка сутрин

Обърната наопаки

 

26.11.2007

 

© Десислав Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??