20.04.2024 г., 9:17 ч.  

Тя и тя 

  Поезия » Философска
92 4 6

Тя

 

 

Тя стои неудобно на стола на бара
и във ритъм на танц се поклаща,
уморена допушва последна цигара
и се готви веднага да плаща ...

Но отеква в главата й на живота ехото,
размишлява над него... нетрезво,
обвинява ту Бог, ту мъжете, ту егото,
но естествено никога себе си...

Изтървала нехайно житейските влакове,
тихо псува на майка... горката,
предусеща, че хвърлила грешните зарове,
сам-самичка прецаква Съдбата...

Тя си вярва в случайности, не във поантата,
а с живота отричат се двамата...
Той за нея е вечният Крал на авантата, 
тя за него – Кралица на драмата...
------------------------------------------

 

Тя

 

Тя лежи на дивана удобен във къщи,
но душата ѝ волна се рее,
Тя е вечно усмихната, без да се мръщи,
обитава космични вселени...

Тя обича живота, разбрала е смисъла,
размишлява над него... научно.
Даже книги за него с любов е написала,
не вини нито Бог, нито другите...

Тя пътува във всички посоки през времето
и умело превърта играта.
Сътворява живота си... хвърлила бремето
Тя е странна... персона нон грата...

Тя не вярва в случайности, търси знаците,
но не се изживява във жрица.
Тя живее живота си главно през квантите
и от скоро е тяхна кралица...

 

 

20.04.24.

© Сиси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??