15.08.2013 г., 15:35 ч.  

Тя не е онази Мария 

  Поезия
733 1 15

С диви круши и резенче хляб във торбата

тя пристигна - хвърли в ръцете ми шала

и прошепна: "Аз съм Мария... Аз съм жената

на всички мъже и на мъртвите даже."

 

Борис Христов

 

 

Без диви круши и резенче хляб във торбата,

друга Мария изкачва върха на надеждата.

Тя не е същата тази Мария – жената,

дето разтапя и мъртвите хора от нежност.

 

Тя е жената, която би жертвала себе си

щом се пръкне отнякъде някой на ухо да й каже,

че спасение има за Него, ако тя го спечели.

И тогава ще стане жена и на мъртвите даже.

 

Тя не е жената, която ще гледа безропотно

как приковават сина й в сърцето на кръста.

Но тя е жената, която ще води хорото,

когато спечели и трийстия грош за откупване.

 

Тя е жената, която ще води войната,

ще се бори докрай с нокти, зъби и пръсти,

за да види сина си как носи децата си,

а не кръста.

 

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??