10.11.2015 г., 21:20 ч.

Тъга 

  Поезия » Философска
251 1 0

                                               Тъга

 

Тъгата е като сива мъгла,

разстила се и завладява човешката душа.

Когато тъжно е едно дете,

било то момиче или момче,

поговори с него ти сега,

погледни неговите очи.

Защо налегнала го е тъга,

дали заради играчка или друга причина.

Сподели ли с теб, си му приятел,

направи така че да се превърне в мечтател,

или не сте заедно повече от година.

 

Тъжи бащата, тъжни са и децата,

така разпореди Съдбата.

Осъдиха те да живеят разделени,

а бяха някога всички сплотени.

 

Животът някак си се промени,

родителите им се разделиха.

Нито майка, ни баща може да се замени,

така нещата, уви, се развиха.

 

Те своя живот уж подредиха.

Но децата страдат и до днес,

Тъжни са денем, плачат нощес!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??