24.08.2023 г., 14:12 ч.

Тъй не спечелих златния медал 

  Поезия
162 1 3

ТЪЙ НЕ СПЕЧЕЛИХ ЗЛАТНИЯ МЕДАЛ

 

... Поезията сигурно е писта? – търчат край мен поети! – до несвяст.
И кой съм аз сред тях, дори не мисля, защото знам, че винаги съм Аз.
Баща на болки. Син на рой светулки! – залутани из моя древен род.
Аз дишам в своя стих на пресекулки, тъй както съм го дишал цял живот.
Навярно с него нищичко не казвам? – но все така на пистата стърча.

 

И хлебецът – на топлата ми пазва, споделям с тях – на своята бохча.
А те мълчат – уж, верни са ми братя? – аз бих им дал и своето перо –
че на финала нека ме изпратят? – с едно словце красиво – и добро.
Поетите летят като спринтьори, да ги погледам с кеф! – аз бях се спрял.  
В Поезията – моята love story! – тъй не спечелих златния медал.

 

24 август 2023 г.
гр. Варна, 12, 45 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??