Луна, защо си толкоз тъжна ти кат' мене?
Защо в очите ти печал се вижда?
Кажи, луна, защо на мен така ми се тъгува?
Кажи защо ги няма моите други днес?
Луна, кажи ми ти кога ще спре тъмата в тебе?
Кога ще блеснеш като пламък ти над мене?
Тогаз, кажи, дали и аз ще те последвам
през тази нощ, покрита с тайни, ти кажи.
© Никола Диманов Всички права запазени