4.11.2004 г., 23:17 ч.

ТЪЖНА ПЕСЕН 

  Поезия
1300 0 2
Българио, мила, майко свята!
Плачеш с кървави сълзи.
И тъжна песен пее ми душата
о, народе, чуй я ти!
Неземен рай е нашета родина.
Красиви планини, реки, поля.
Къде видяхте другаде в чужбина
толкова хубост, прелест, чистота?
Елате всички тук и чуйте!
Мойте думи в този час.
Спасете всичко родно, мило
върнете се приятели у нас!
Пея за морето синьо, за Пирина
Родопа, Дунав, Стара планина.
Където векове наред я има -
свидна, родна, българска эемя!

© Диана Кунева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??