28.05.2010 г., 0:05 ч.

Тъжна равносметка с весел мотив 

  Поезия
903 0 14

 

Не идваше смъртчица.

Но дупчицата в мене си растеше:

големичка, големичка -

порастваше за сметка на

душичка, сърчице,

стомахче и коремче,

крачетата погълна

в едно с ръчичките.

 

Няма да дойде смъртчица -

няма кого да си вземе.

 

Ти дойде.

С нежни думички попи

петънцето,

което помнеше тебе.

Забърса му споменчетата

и сега съвсем ме няма.

 

Дошла ми е смъртчицата

добре предрешена.

 

 

© Идеми Дойдеми Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??