18.08.2009 г., 22:35 ч.

Тъжната квартална продавачка 

  Поезия » Друга
400 0 2

Аз исках да я гледам, но не можех,

разбирах, че от поглед ще я губя -

със кошница, покрита с тънка кожа,

преоблечена - тя беше вече друга.

Тя скиташе по улиците вечер,

а през деня по улиците кряскаше:

"Царевица си вземи, човече,

или една панерка зрели праскови."

 

Но жестоко е да слушаш за съдбата,

за тежкото в дебелия ù сак,

за крясъците всеки ден отплатата

бе бремето да гледа болен брат...

 

© Димитър Димчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??