14.07.2017 г., 21:20 ч.

Тънки мисли за живота 

  Поезия » Свободен стих
958 1 6

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

 

 

 

Днес се радваш на тревата,

утре гледаш как расте отдолу.

 

Блажено винцето посръбваш,

утре те преливат с него.

 

Скъпи дрешки си купуваш...

сега молците ги ядат в гардероба.

 

От ''приятели'' доверени заобиколен си.

 – до 40-сете помнят.

 

Хубава жена спечели...

май сега на друг го... мери!

 

Къща кат палат си вдигнал,

чужди сега живеят в нея.

 

На дечицата разчиташе да са щастливи.

Щастливи са, но са в чужбина... продадоха ти и колата.

 

Лежиш безмълвен там отдолу,

гледаш корените на тревата...

 

Сълзи няма... мъртъв, братко си

 

... яко си прецакан!

© Христо Манчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??