27.01.2009 г., 16:12 ч.

Търсеща 

  Поезия » Философска
666 0 1
Търсеща

Все така ли ще търсиш в мрака светлина,
все така ли ще мръзнеш в топлина,
все така ли, вещице, ще си сама,
все така на прага на смъртта,
все така в търсене на света,
от който ти сама избяга,  
за да се скриеш в своята тъга...

Търсеща кого със сладки думи да омаеш;
кого с усмивка лъжлива да приласкеш;
с кого душата си да омърсиш -
с кого сърцето си да изгориш -
а неговото е ледено студено -
а неговата е  бездушно крещяща,
бореща се с теб за  живота,
виждайки името си на  кивота!

Спри се за малко, поспри...  
няма ли кой да те прости,
че бродиш, скитнице,
ни жива сред живите,
ни мъртва сред мъртвите,
ни зла сред злите,
ни добра сред добрите!
 
Тишината е страшно правдива,
Смъртта към теб не е милостива!
Оставаш нейн пратеник бродещ,
и да я вкусиш все не можеш -
търсеща себе си в нея:
"Позволи ми с вечността да се слея..."

© Мария Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??