21.09.2007 г., 17:07 ч.

Търсиш ли... 

  Поезия
776 0 1

Търсиш ли още някой да oбичаш?

Търсиш ли душа, в която да се вричаш?

Търсиш ли или се измори?

Търсиш ли любов или от нея тичаш?

Търсиш ли нежност или и тя не те привлича

и пак безразличността победи...

Търсиш ли спомен от изминали чувства и мисли

и търсиш ли минало щастие,

изписано в дневник, на листи,

записките за умряла любов...

Търсиш ли утеха в този момент?

Не крий на сърцето си тъжния зов...

И търсиш ти, но не намираш,

търсиш, но няма и не разбираш...

Защо откриваш само тъга

и дори не съзираш,

че отнела е тя единственото чувство, което изпитваш...

Търси още,

ще дойде време, в което сам ще откриеш,

че има само мъка и омраза.

Ще откриеш че лъжа е, което хората казват...

Тогава дано с надежди лъжата измиеш...

© Мими Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??