Търсиш ли още някой да oбичаш?
Търсиш ли душа, в която да се вричаш?
Търсиш ли или се измори?
Търсиш ли любов или от нея тичаш?
Търсиш ли нежност или и тя не те привлича
и пак безразличността победи...
Търсиш ли спомен от изминали чувства и мисли
и търсиш ли минало щастие,
изписано в дневник, на листи,
записките за умряла любов...
Търсиш ли утеха в този момент?
Не крий на сърцето си тъжния зов...
И търсиш ти, но не намираш,
търсиш, но няма и не разбираш...
Защо откриваш само тъга
и дори не съзираш,
че отнела е тя единственото чувство, което изпитваш...
Търси още,
ще дойде време, в което сам ще откриеш,
че има само мъка и омраза.
Ще откриеш че лъжа е, което хората казват...
Тогава дано с надежди лъжата измиеш...
© Мими Todos los derechos reservados