12.06.2008 г., 7:13 ч.

Търся 

  Поезия
733 0 7

"То може и по-добре,

но аз мога само толкова..."

от посредствения автор



Че не съм от този свят,

сърцето ми шепти.

Тук съм скитник непознат,

обграден с лъжи.

 

Сред хората вървя,

но отново сам оставам.

Опитвам се да разбера,

да се науча да прощавам.

 

Търся розите в сърцата,

но откривам само мрак.

Дори в очите на децата

разпознавам своя Враг.

 

Този свят намразих,

хората презрях.

Подаръците им погазих

и с ненавист запламтях.

 

В плътта ми се забиват

оковите от страх,

от погледа ми скриват

що е право, що е грях.

 

Къде да ида, Бог ще каже.

Той е огън през нощта.

Пътя светъл ще покаже,

дори и Неоткритата Врата.

© Михаил Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??