Търсейки сред рояк от звезди,
аз намирах само болка и тъга!
Търсейки те сред злобните души,
аз намирах само болка и тъга!
Търсех те сред хиляди лица,
но пак не те намерих, обич моя!
Едва сега, когато сърцето е тъй далечно,
аз открих те в една сълза!
Точно тук и точно сега, на това място,
аз по-леден съм от всякога, мила,
защото сърцето ми забрави какво е обич!
Търсех те, но те намерих в нищото!
Намерих те във всеки миг, в който съм сам,
ала когато те погледна, губя мисъл и разум!
Твоя поглед всеки път ме изгаря отвътре,
но не знам защо аз все те търся там, където не си!
© Пацо Танчев Всички права запазени
Огледай се, тя е някъде около тебе!