12.01.2018 г., 0:04 ч.

Търся те любов 

  Поезия » Любовна
621 0 2

 

Търся те любов

 

С пръсти по стъклото те рисувам,

твоя дъх поемам със очи!

Нощем само тебе аз сънувам,

и те търся сред безброй жени

 

денем във тълпата непознати.

Все студени, каменни лица.

Питам, но ме гледат непонятно –

хора, тук сред вас е любовта!

 

Моята и вашата, това е

най-красивото на този свят!

Който не е любил той не знае

с нея колко много е богат!

 

Аз я търся в нощите и дните,

зная, че ме чака нейде там

сред поле от рози под звездите!

Не, човек не трябва да е сам!

 

Болката след време отминава,

лошото забравя се след дни!

Любовта завинаги остава

и до край в сърцата ни гори!

 

На човек така е отредено

все да търси нейде лююбовта!

Две сърца са цялата вселена,

със едно душата е сама!

 

11.01.2018 г.

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Гога,търси я!И то сред жените.Да не те объра резолюцията на ООН.И то не само сред полето от рози.Има и други красиви цветя!
  • Браво, Гога! Много вярно си описал вечното стремление на човешкия дух да търси любовта. Поздравления за стихото!
Предложения
: ??:??