19.12.2017 г., 2:22 ч.  

Търся в чекмеджето 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
379 0 0

Търся в чекмеджето

гумичка.

При моливите и при

листите.

Сред прахоляците и

фантазиите.

Ти си от онези случайности

след които настъпва 

ядрена зима.

Сполучлива клопка

за женски разсъдъци.

Универсално средство

за разтърсване на светове.

Човек се пита 

късмет ли е било

или проклятие

да те е срещал?

Не си ли точно ти

късата клечка 

в ръцете на едно

неразбиращо момиче,

тръгнало по следите ти?

Получи ти се.

Ти си майсторът

който всяка си намира.

Разпиляла съм 

косите и душата си

в очакване да преминеш

като вятър или

спомен от парфюм,

който едва ли някога

повече ще усетя.

 

Търся гумичка 

да те изтрия.

 

© Ивелина Емилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??