1.07.2008 г., 14:54 ч.

Убиец 

  Поезия
850 0 15
Самотник беше, още от дете -
потаен, мълчалив и агресивен.
Сега седи, почти превит на две
под тежките слова на съдиите.
Присъда - доживотно във затвор -
опасен елемент за обществото.
След някакъв случаен, остър спор
на другия човек отнел живота.
Убиец, хладнокръвен и жесток,
законът строго трябва да накаже.
Съдбата му е ясна - няма срок,
след който пак в света ще се покаже.
Отвеждат го. В килията е мрак.
Със спомените само ще живее,
а те насочват мислите му пак
към мъртвия. Той сякаш му се смее,
но плачеха сиротните деца,
вдовицата - и тя сълза изтрива...
Престъпникът вината си разбра,
от болката сърцето му се свива.
Заслужил е присъдата си, да.
Смъртта обаче би била по-лека...

А кой ли е виновен за това,
че някой в него бе убил човека.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??