1.06.2006 г., 20:13 ч.

УБИХА Я ЗЛОСТОРНИЦИТЕ... 

  Поезия
781 0 14

Убиха я злосторниците.

С камъни.    Като куче

я  замерваха  невежите.

Разкъсаха сърцето и   -

за радост и засищане,

празната уста  на лешоядите.

Какво бе сторила,

съдника не разбра.

Като Пилат изми ръцете си

от пяната на бесните...

Нахъсана  от господаря си,

тълпата Юди и предатели -

крещеше до припадане:

"Не става за “Осанна” “Разпнете я.”"

Убиха песента и.

А довчерашните и ласкатели

без присъда... На ешафода

сложиха душата и.

Миг била смъртта. И после

свършване.

На сутринта... Oтрезнялата

тълпа съзря петно под

купчината камъни.

Христово чудо - камъка

проронил е сълза.

Затрупаната песен пак е пяла,

че тленните не сме крале...

А просто сме родени – идиоти.

 

© Веска Алексиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??