7.03.2012 г., 10:21 ч.

Учат Щъркелчо да хвърка 

  Поезия » За деца
630 0 12

УЧАТ ЩЪРКЕЛЧО ДА ХВЪРКА

 

Татко Щърк и мама Щърка,

учат Щъркелчо да хвърка.

 

Мама Щърка е изплела

от конци една капела.

 

От гнездото я изнася

и ветрецът я понася.

 

- Хайде, Щъркелчо, хвани я

и в гнездото донеси я!

 

Бързо Щъркелчо излита,

до капелата долита,

с клюнчето си я улавя

и в гнездото я доставя.

 

И, когато им я дава,

малко жабче получава.

 

Тъй сър Щърк и сърка Щърка,

го научиха да хвърка

и да кацва на комина.

 

За два дни и половина!

 

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??