26.09.2017 г., 20:44 ч.

Ученик 

  Поезия » Гражданска
307 0 1

УЧЕНИК

 

Прекрачваш плахо тази класна стая,
от днес си вече ученик,
и чантата тежи, това го зная,
но трепет истински във сърчицето ти гори...

 

Прекрачваш плахо, всичко непознато,
и малко плашещо, нали,
от днес, тази класна стая,
ще бъде твоят втори дом, почти.

 

Треперещите пръсти стискат химикала,
букварчето е твоят нов другар,
и буквичките, цифричките, до омала,
като бисери в тетрадки ще редиш...

 

И аз със гордост, сине, те представям,
от днес светът различен е, нали,
прекрачваш плахо, тази стая 
отворена вратата остави...

 

'09.17

© Диана Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??