18.06.2010 г., 9:04 ч.

Училище за Души 

  Поезия » Философска
855 0 7

Ето, отново бие вече втория звънец.

Училищният автобус ли закъснява?

Тръгвам плахо през Светлинния венец,

а Татко пак наставления ми дава.

 

Училището е красиво и лъжливо.

Директорите - безкомпромисни и строги.

От всеки ъгъл наблюдават дяволито -

Ундини, Силфи, Саламандри, Гноми.

 

Кой час да избера - епикурейство или хедонизъм,

по Фройд и Ницше или аскетизъм?

Ще има пак урок по Състрадание

или победа Пирова за Човешко назидание.

 

Дали във новата си дреха а ла "Homo"

ще се почуствам по-удобно и уютно

или е по-добре да тръгна със доспехи нови

към следващия Кръстоносен поход?

 

Дали ще бъда Цветето самотно сред полето

или бурен, плевел в нечия розова градина?

Дали урока ценен правилно ще си науча

или отново ще повтарям учебната година?...

 

 

© Катя Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??