12.08.2021 г., 10:41 ч.

Учителски дела 

  Поезия
431 0 4

 

 

Всеки ученик добронамерено ще разговори

и приятелски, учителката, мила и грижовна,

ще му даде опора, подкрепа и вярна посока.

И с търпение ще изслуша лични несполуки,

ще прости и приеме невинни детски забежки.

За недоброжелателите на поредните уроци

ще отправи справедливи строги забележки.

По време на игрите с обич ще съпроводи

съвет и укор, лакомство и бързо решение.

При нея всеки оставя доброволно за пазене

книга, признание, колебание и обещание.

С искрена блага усмивка и майчинска ласка

училището озарява и наместо дом превръща.

 

© Мария Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Учителко, целувам ти ръка! »

14 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??