8.01.2017 г., 10:21 ч.

Учудено 

  Поезия » Друга
607 3 9

* * *

Кафенце пия до прозореца.
Навън е кучи студ. И – ха!
Дойдоха две врабчета, борят се
за по-голямата троха.

Учудено се щипнеш: има те!
И вънка – две врабчета. Две!
Това е хубаво на зимата,
мирише сутрин на кафе.

 

А през градинката, напреко,

върви един. Не си ли ти?

Студено ли ти е, човеко?

Поглеж – врабчетата са три.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??