Мама казва: "Яж домат,
той е вкусен и полезен!"
- Аз пък искам шоколад!
Хайде днес да ме поглезиш!
- За да бъдеш силна, знай,
трябва да ядеш спанак!
- Ех, каква си, мамо!... Край!
Гладна стачка вдигам пак!
Не разбра ли, че обичам
торта, пица, сладолед?
- Хайде, моето момиче,
яж поне банан и мед!
Вече се разбрахме с мама,
ако ям и слушам аз,
да ми купи тя голяма
торта с много ананас.
© Нели Вангелова Всички права запазени