20.03.2024 г., 19:15 ч.

Ужасният влак за Варна 

  Поезия
182 2 2

УЖАСНИЯТ ВЛАК ЗА ВАРНА

 

Аз мълча. И купето мълчи.

Девет часа до Варна. През Сливен.

В телефоните вперил очи,

този свят ми е все по-противен!

 

И се питам – дали аз съм луд?

Или всички край мен полудяха?

И си мрем в мълчаливия студ! –

под печалната Божия стряха.

 

И кондукторът нейде отвя

бяла риза, сако, вратовръзка.

Из плешивите зимни нивя

влакът всеки от нас ще изтръска.

 

С кеф играехме нявга белот.

И се питахме кой накъде е?

Кво му стана на тоя живот,

че самотници в него си креем?

 

Боже мили, така ми горчи! –

в безприютни душѝ да се вглеждам.

Искам в топлите хорски очи

да откривам Любов и Надежда.

 

23 октомврий 2023 г.

гр. Варна, 20, 10 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Боже мили, така ми горчи! –
    в безприютни душѝ да се вглеждам.
    Искам в топлите хорски очи
    да откривам Любов и Надежда."

    И на мен ми горчи...И аз искам същото!
    Честита Първа пролет, морско момче!
  • Боже мили, така ми горчи! –
    в безприютни душѝ да се вглеждам.
Предложения
: ??:??