23.11.2011 г., 21:55 ч.

Уморен 

  Поезия » Философска
772 0 1

Уморих се, не са останали във мене сили,

когато погледите ни се срещнат да притръпна

и рязко погледа си да извърна,

да се помъча да открадна втори.

 

Уморих се да не намирам сили да ти кажа

това, което чувствам, да подритвам,

това, което имам нужда да изпитвам,

че жив съм за да си докажа.

 

Уморих се да гледам мълчаливо,

да искам, да завиждам, да мразя,

да се опитвам на недостойния да се докажа,

на курва да отвръщам срамежливо.

 

Ще се отпусна на фантазиите в балдaхина,

кyдето другите за мене съществуват,

кyдето доблестните тържествуват.

Ще си почина.

© Вангел Куков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??