10.04.2005 г., 19:53 ч.

Уморен Съм 

  Поезия
955 0 0
Уморен е светът, уморен съм и аз.
Широка, черна, безмълвна бездната зее пред нас.
Щракват челюстите и после...нищо
или сгрешил съм - пада главата отсечена, тупва зловещо.

В конвулсии жив съм още. За малко
широко отворени очи, безизразни гледат. Жалко
от себе си, отделен в последни минути на разум,
всичко, което ще видя, ще чуя е вик бездиханен - шум.

И ето блуждае ми взорът, зеници разширени.
Пада обезглавеното тяло, тече кръв черна от черните вени.
Затрупва ме моето АЗ със плътта още топла.
Тъмно е вече, не виждам тунел. Попаднал съм в клопка.

А само нейният образ мъждука там далече.
На безкрайната приказка края ли настъпи вече?
Не! Ново начало, погледни небето сега,
там чака те с нежна ласка твоята любима луна.

© Борислав Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??