22.06.2010 г., 11:31 ч.

Уморената река 

  Поезия
692 0 18

Тя влачи спомени за буйни водоскоци,

тъгува росни цветни брегове,

сънува често сребърни потоци

със златни рибки и усмивка на дете.

 

Илюзии преливат от корито,

набъбват наноси - удавени мечти,

а дъното косите ú заплита,

скали прорязват морните гърди.

 

Извива бавно наедрялото си тяло,

със потъмняла и ръждясала душа

и влива се в безкрая, прежадняла

за свежа глътка изворна вода.

 

© Ивон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??