31.08.2007 г., 20:16 ч.

Урок 

  Поезия
535 0 4
Слизала съм в Ада, оцелях.
И понесох толкова плесници,
на върха висок и в дъното лежах,
бях безгрешната и подлата мръсница.

Устремена крачех към успехи,
но препъвана най- често бях,
падах във тъмници и разлепвах
своя образ в чуждите лица.

И в затвора на сърца съм била,
в прашни стаи без прозорец и врата,
остарях ту блъскана, ту милвана,
клеветена, ту похвалена живях.

Надживях обаче времето,
и надбягах го не с час, не с два,
и откраднах си от него ценни
дни, които рано е да видя,
ала в своя неуморен бяг видях
и урока негов

може би привидно труден,
аз съм горда,
че разбрах-
Лесно е да бъдеш звяр със хората,
трудно е да си човек със тях .

© Кристина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??