4.11.2023 г., 20:23 ч.  

Усещане за... 

  Поезия » Пародии
150 0 0
Усещане за...

 

Усетих как душата отлетя.
Шмугна се на пръсти през вратата
и в стаята настана тишина!
Аз просто си лежах върху кревата!

Във стаята се появиха те:
красиви дами целите във бяло.
Погалиха ме нежно със криле
и литнаха със мъртвото ми тяло!

Почакайте, помолих ги на глас!
За Бога, та за мен е още рано!
Засмяха се: сега е твоят час!
За теб прекрасно време е избрано!

Кое му е прекрасно не разбрах!

Да, пролет е и птички се надпяват! 
Не исках да умирам, но умрях!
И вместо песни мен ще ме опяват!

Попитах пак къде ме водят те
Усмихнаха се: потърпи, ще видиш!
Добре! Да спрем да пием по кафе!
Не става! И не спирай да се движиш!

Та те ме мъкнеха като чувал!
Безкрайна бе нагоре синевата!
Такова чудо аз не бях видял:
жени с крила да литнат в небесата!

То слънце, вятър, облаци, мъгла,
светкавици се гонеха в небето!
Летяха те с разперени крила,
отнасяха ме към небитието.

Е, примирих се и си замълчах.
То станалото станало е вече!
Как се случи просто не разбрах!
Недей да мислиш  казах си човече!

Животът беше приказка  комай
с омразата на свои и на чужди.
Вярно е, не беше като в Рай,
но бяхме някому потребни, нужни!

Сега къде ли ще ме отведат
красавиците двете със крилата? 
Във Рая ли,  във Ада ли ще спрат
където вече спряла е душата!

А после? После Божият закон
ще каже кой и за къде пътува!
Един за Рая с вечния купон,
а в Ада друг купони ще сънува!

 

04.11.2023 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??