11.05.2007 г., 8:16 ч.

Усещане за стих 

  Поезия
1382 0 11
                                                                             "Еднаквостта ме влудява"!!!

Заплювахте ме!
Защото бях Лице,
усмихвах се пред шатрата,
паравана оставях зад гърба си.

Завързвахте ме!
Бях развързана до неразбираемост
и само вятърът "Мистрал"
разбираше душата ми,
а вие гледахте в плътта.

Целувахте ме!
С целувката на Юда
и чакахте вика
на третите петли преди разсъмване.
А луната вещаеше предателство.

Убивахте ме!
Лочех собствената си ненавист
с език, в сълзи, без грях.
А мисълта ми изригваше във стих.

Погребвахте ме!
Без всякакво покривало. Гола!
И аз усещах
на червеите глада.
Но се изправях
още по-различна от еднаквите,
поела дъх от Моята Земя!!!

© Женина Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??