4.12.2023 г., 16:51 ч.

Усещаш ли 

  Поезия » Свободен стих
122 0 2

Понякога усещал ли си чужда болка

 а отсреща  ти човекът не познат?

Да разкаже ти за своите проблеми

и те да почнат и на тебе да тежат ?

 

Понякога усещал ли си как друг страда

и как душата го боли? 

Усещал ли си нечия засада

и кой какво за теб крои?

 

Понякога усещал ли си чужда радост 

дори да мине само покрай теб? 

Усещаш ли любовта която носи 

онзи непознатия човек?

 

Усещаш ли кога дете заплаче 

защо са тези му сълзи?

Усещаш ли когато птиченце запее

дали ще почне да вали?

 

Усещаш ли какво ти казва куче 

което вперило е поглед в теб? 

Ако котка в някой  се умилква 

дали ще бъде на късмет? 

 

Усещаш ли когато времето е мрачно 

дали ще има силен дъжд? 

Усещаш ли кога сърцето ти е празно 

дали ще бъде само за веднъж? 

 

 

 

 

 

© Виктория Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??