2.12.2008 г., 6:37 ч.

Усмивка и днеска, и утре 

  Поезия » Любовна
570 0 0
Усмивка и днеска, и утре
 
Да си замълча, не мога.
Но да се усмихвам - дa.
Обичам те, дори и спяща и ревнива,
през деня и през нощта.
И днеска, и утре, и след време.
С усмивка се събуждам
и улавям полъха на вятъра,
както червените макове по южните поля.
И от онзи спомен аз долавям отново вечността.
От сто години вече съм такава -
усмихната и то заради теб.
Променяха ме удари и мълнии
и чашите с поредното кафе.
Най-грозното в мене ще заключва,
за да не се изплашиш ти.
... И ако ми вярваш, че ще те усмихна,
ще разтопя дори и ледника в твоето сърце,
само за да бъда бъдещето ти желано.
С усмивка само... само прошепни "Обичам",
за да усмихнеш и своето сърце.

© Катя Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??