7.01.2021 г., 7:25 ч.

Утре 

  Поезия » Оди и поеми
419 1 11

 

Забързани сме и заети!

Заплетени сме в грижи

и задачки... уж много важни!

Неотложни!..

Минават часовете,

дните, месеците и годините...

Сезоните се сменят..

И дори цвета в косите!

От бързане,

поглеждаме живота

със периферното си зрение...

Следим го уж,...

като от счупеното крайче на прозорец...

И казваме си утре!

Утре... ще погаля, ще целуна...

Ще се обадя утре!...

На мама...

На баба... на приятел!

Ще седна кротко на кафенце...

Ще изям парченце торта...

Ще шляпам боса... и без чадър в дъжда!

Ще полежа в тревата...

и ще съзерцавам облаците във небето...

Ще се изкъпя гола във морето!

Сама...

ще слушам песента на чучулига!

Утре!!!...

А какво...

ако "Утре!"...

никога не дойде?...

Valentina  N.V. ( Valentina Mitova)

27/10/2020

© Valentina Mitova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??