26.10.2020 г., 0:25 ч.

Утрин 

  Поезия
207 1 1

Живея в малка къщичка до Дунава

И всяка утрин се събуждам в тишина...

Имам гледка не просто хубава,

Имам гледка, изпълваща ме с топлина!

 

Утринните дунавски вълни,

Разбиват се една в една

И вятъра нашепва ми отново:

„Запомни.. Гордей се със своята страна!"

 

Земята, на която сееш, българино!

Всяка сеидба, от едно малко зрънце...

Земята, на която стъпваш, българино!

И се любуваш на всяко жарко слънце.

 

Всичко красиво, събрано в една държава,

в едно градче, в едно селце дори.

Едното малко, най-много ме пленява

и силно щастие в мен плоди!

 

„Добро утро"- поздравява ме денят отново

и пак ме кара да се чувствам цяла. 

Започвам всеки ден с нещо ново,

но не искам да е нова моята държава!

© Вероника Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Преди няколко години един творец написа една дума: “златинки”. Написа я в коментар на стихотворение. Прочетох коментара и запомних думата. Тук “златинката” е в последния ред.
Предложения
: ??:??