25.06.2006 г., 15:48 ч.

УТРИННА ПЕСЕН 

  Поезия
732 0 6
УТРИННА ПЕСЕН


Дали сте чули песента

Която пее утринта,

В гората, след дъжда ?...

 

Пригласят й със красота

Звънтящи струни-стъбълца,

Цветя, трева...

 

Видели ли сте как елите,

С разкошни рокли от иглици,

Танцуват с птици ?...

 

Усетили ли сте в косите

Дантелен вятър да се вплита

До ненасита...

 

Улавяли ли сте във длани,

Роса като небесна манна,

Благоуханна ?...

 

В очите влажни на елени,

Били ли сте секунда взрени-

И запленени ?...

 

Дали от дъбове вековни,

Били сте пазени грижовно

Жертвоготовно ?...

 

Ако не сте били – идете,

И мислите си осветете –

На Бог в нозете !...

 

25.06.2006

Търговище

© Дидислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??