6.04.2017 г., 11:05 ч.

В деня на прошка 

  Поезия » Хумористична
771 0 15

Все още съм на тоя свят.
Така се води по паспорта.
Ям, пия, дишам – няма как,
на жив се правя между хората.

Но някак си отгор-отгоре,
не като други – издълбоко.
Покрай човешката история,
уви, комай покрай живота.

Уж поприключих вече сметката,
и с Господа, и с дявола,
и на кантар е равносметката
от вземано и давано,

но как да спя спокойно, след като
такова доживях:
да искам прошка от съседката,
затуй, че не можах...

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??