25.02.2008 г., 17:56 ч.

В гората 

  Поезия » За деца
540 0 4

Зелено е, около мене

трева, дървета, храсти,

трептят, трептят листата денем,

по корони – гъсти.



Зелена е гората –летем.

А пролет – пъстроцветна,

през есен цялата в червено

и бяло – в зима светна!



През пролетта жужат пчелите,

над новите цветчета,

намират си другари нови

тук сивите врабчета!



През лято плод ще откриеш -

на ягода, къпина,

от слънцето за да се скриеш,

ще скочиш бързо в вира!



През есента, по шума жълта,

по сивата тревица,

от храстите пак ще надзърта,

все още някой’ птица!



През зимата, по пелената бяла,

ще видиш пак следите,

до дупка, ‘дето се е свряла,

пак хитрата лисица!...



През пролет, лято, есен, зима,

все нещо ще намериш,

в гората всичко, всичко има,

недей да се чумериш!!

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??