Днес, навлякох нови дънки:
Имах среща със жена!
И - изгладил малко гънки
в мойта мозъчна кора
виснах в цветната градина
отстрани на БеНеБе.
Чаках… час и половина,
а момето… не дойде!
Страшно тъжен и отчаян
в Хепито поседнах сам.
Там, гаврътнах четри чая
със бутилка Чочосан.
И… с болежки по главата
от сладникавия спирт
с млада мацка до стената,
почнах нещо като флирт:
Сто целувки й изпратих
в задимения ефир.
Тя ги хващаше, с ръката,
и ме зяпаше безпир!
С четри пръста пред очите
й направих в миг сърце!
Тя пък… хвана си гърдите
и повдигна ги с ръце.
И… след няколко секунди
тя домъкна се до мен.
Зяпна ме напълно лудо!
Мигом паднах в неин плен:
Бързо викнах сервитьора.
Тя поръча си вода,
три калмара, два ликьора,
миди, раци и ребра!
Как поръчката пристигна
тя с огромен апетит
тост за мое здраве вдигна
много влюбена на вид.
Почна мигом да нагъва
беломорската храна.
Аз си мислех, колко струва
тази скъпичка софра?
Дълго смятах и пресмятах
как и мойто портмоне
ще попадне във стомаха
на красивото моме.
Следвах тъжно произвола,
но момето… прекали:
Викна още: две пържоли,
октопод и три сарми.
Скочих тайничко, и хукнах
по Раковски през глава!
Бягах тръс, едва не пукнах!
Каталясах до дома!
Седнах в хола, и без драми,
а с бутилка Шардоне
вдигнах тост за скоростта ми
и за гладното моме!
Юри
Йовев
Април
2022 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени