28.11.2014 г., 13:27 ч.

В името на Христа 

  Поезия » Гражданска
588 0 1

Свята вяра Христова имаме нетленна,

Родино моя, обична майко рождена!

Родино, праваславна и хилядолетна

за поздрав и Божие благо как да не вметна!?

 

Опазена Си чрез Христа през вековете,

с душа православна - духовно е цвете!

Дал е Бог милост и дар, и спасение,

чрез изповед свята, пост и смирение!

 

В Храма Господен, Бог за дар все ни зове,

дали тръгват плахо за там вашите нозе?!

На Бога да благодарим в днешния ден,

за всеки труд, талант, за всяко умение!

 

С нас бъди, Боже, при болка, вълнение,

пак и пак дарявай таланти и умение,

творци, сеячи на любовта и доброто,

да бяга от България прокоба и злото!

 

Амин!

 

 

P.S. Стихът е написан на 21,11 - Въведение Богородично - ден на християнското семейство и младежта! Благодаря на Бога!

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ...ти си блаженна,че носиш вярата в душата си ...и Нека молитвата ти се сбъдне...!
Предложения
: ??:??