Свята вяра Христова имаме нетленна,
Родино моя, обична майко рождена!
Родино, праваславна и хилядолетна
за поздрав и Божие благо как да не вметна!?
Опазена Си чрез Христа през вековете,
с душа православна - духовно е цвете!
Дал е Бог милост и дар, и спасение,
чрез изповед свята, пост и смирение!
В Храма Господен, Бог за дар все ни зове,
дали тръгват плахо за там вашите нозе?!
На Бога да благодарим в днешния ден,
за всеки труд, талант, за всяко умение!
С нас бъди, Боже, при болка, вълнение,
пак и пак дарявай таланти и умение,
творци, сеячи на любовта и доброто,
да бяга от България прокоба и злото!
Амин!
P.S. Стихът е написан на 21,11 - Въведение Богородично - ден на християнското семейство и младежта! Благодаря на Бога!
© Елена Калчева Все права защищены