15.08.2008 г., 8:02 ч.

В края на един прекрасен ден 

  Поезия
970 0 9


Последни крачки прави уморен,
поредният слънчев, светъл ден,
с топлина и нежност озарен,
пристъпва бавно от умора прегърбен.

Ще се търкулне слънцето към безкрая,
ще потъне в дунавските води,
ще поплува, красиво ще е като в рая,
по него пратила съм целувките си.

На небето ще заподскачат
красиви, трепкащи звезди,
погледни ги, мили, там ще видиш
тебе търсещите ми очи.

Ще се взират без умора
в нощната тъма
и спокойни ще се затворят,
щом открият те в нощта.

Заспивай, мили, сънувай сладък сън,
а с утрото отново ще бъда там навън.
С изгрева прекрасен ще ти помахам за хубав ден,
ще те целуна страстно, ще си пак отново с мен.

© Христина Филипова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??