6.01.2016 г., 7:56 ч.

В късната есен 

  Поезия » Любовна
258 0 2

                                                      В късната есен

 

 

Искам да ме споходи радостта.

Жадувам мъжките ръце да ме притиснат.

Тогава звездите ще открия в твоите очи.

Искам да слушам с тебе тишината

и само сърцата да туптят.

Аз чакам тихите ти стъпки да дочуя,

усмивката вместо слънце да изгрее,

нежният ти смях светът да разлюлее,

да се разхожда по лунната пътека.

И всичко друго в очите да бледнее.

Любов и страст като дъжд да се излива,

облаче бяло телата да покрива.

Тогава вселената ще ни погълне.

от нея мъничка частица ще сме ние.

А после, премалели от сладост,

ще тръгнем отново към себе си

в късната есен.

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??