Lycki & Mojsei
-Нали с теб любов си подарихме
в безмълвната интимност
и радост обща двамата отпихме,
създавайки желаната взаимност.
Оказа се безкрайно просто
тъй дълго чаканото тъждество-
описвам го, подобно Ариосто:
в мига на общо тържество.
-Правя малко уточнение
за възникналата тук любов:
тя е от съществено значение
за процеса творчески, но нов…
В любов се раждат нови светове
и с теб това добре го знаем,
но знаят го и други – врагове,
които с любов ще разпознаем.
-По огнен път те водя – мога
да мина исторически следи,
предпазвайки те от тревога
за всякакви, връхлитащи беди.
В русло на живот нормален,
не знаещ прежни страхове,
градиме пътя идеален,
превърнали се в богове.
© Валери Рибаров Всички права запазени