10.03.2008 г., 16:41 ч.

В мечтите ми 

  Поезия » Любовна
859 0 1

В мечтите ми преведен ти ще бъдеш през страха.

Страха от много срам и бъдещите клюки.

Принцеса бяла от небето ще ти се яви

и в небесата сини ще те пренесе.

Ще гледате отгоре хора малки и големи,

не по размери, а по мечтите им неопетнени.

Ще виждате потоци и поляни, ще бъдете Богоизбрани.

Щастието при теб ще долети, а то ще бъде

феята сребриста, която представял си си всяка нощ,

гледайки дори една звездица.

Ще изпълнява всичките желания,

не с пръчица вълшебна, а с целувка истинска и нежна.

Таз целувка срама ти ще отмие и усмивката ти ще разкрие.

С ръце си нежни тя ще те обвие и в мечтите ти ще се скрие.

Ще я дириш ти през облаци и бури, през планини и езерата сини.

Откриеш ли я - птица тя ще бъде.

После ще летите двама редом до орлите,

бягайки и търсейки мечтите.

И може и за ден, за два,

ала ще бъдеш ти щастлив, както никой досега.

 

© Михаела Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страшно много ми хареса!
    Разчувства ме!Поздравления за стиха!
Предложения
: ??:??