10.11.2011 г., 10:10 ч.

В метафоричността на дните 

  Поезия » Философска
485 0 3

 

В МЕТАФОРИЧНОСТТА НА ДНИТЕ...

В метафоричостта
на дните,
в заплитащото 
се кълбо 
с безброй въпроси
аз отговор
не виждам.
Лицето си 
обръщам,
с очи 
примигвам,
да не ме опари
залезът на
слънцето,
потъващо 
зад хоризонта.
Логично - 
пада нощ.
И втурват се 
вихрушки-мисли,
на хиляди 
парченца
чупят световете
в мене.
Когато отчаянието
тържествува -
душата ми
оглежда се 
в сълза сребриста.
Приготвя се,
глава склонила, 
да помоли
за малко
снизхождение...
Но разпилените 
във този миг 
въпроси
без отговор остават -
разпръснати
и онемели
в метафоричността 
на времето.




© Хрис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "...душата ми /оглежда се/ в сълза сребриста"
    Красива метафора!
    Поздрав!
  • Благодаря,
  • Може би решенията трябва да се взимат от раз - разсичайки гордиевите възли по пътя си ...Кой знае...И все пак - напред е светлината ...
Предложения
: ??:??