20.10.2019 г., 20:09 ч.  

В моето лято 

  Поезия
459 0 3

Още преследват ме в мрака злините
на ум запленен от коварство нарочно.
Тайно лукавство предрича на дните ми
тъмна прокоба след залез порочен...
Ала септември лиричен спасява ме.
Огнени устни по мен разпилява.
И съгласих се в любов да узряваме...
Залез по устните мрака стопява...
Бавно разплиска с целувка вълните ми.
Пристан ми стана домът му уютен.
С длан укроти лудостта на мечтите ми,
сладко положил главата си в скута ми...
Още примамват ме в тъмното демони,
злобно притискат молитви в казаните.
Аз устоявам им... Някак нередно е
още да вярвам на стигма за раните.
Ангел прегърна септември съдбовен
кестенов цъфнал отдавна във мене.
Ражда невинност рефренът любовен
с ритъм на обич (от теб вдъхновен е).
В него момиче съм твое, красиво,
нежно разлистило цвят пеперуден.
Младо, обичано, лятно щастливо
с порив за бъдеще светло събуден...

 

Мими Иванова

© Mimi Ivanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви най-сърдечно, приятели!
  • Жива, дишаща, красива лирика носи твоя "кестенов, цъфнал" любовен септември, Мими!
  • Възхитих се на този красив септември.
    Поздрав!
Предложения
: ??:??