22.09.2021 г., 19:19 ч.

В мрежата на мрака 

  Поезия
215 0 1

Новата изкуствена реалност

чука вече на всякоя врата,

да предложи своята промяна

и всее смут в човешката глава.

 

За зорките очи и умове е ясно

маскираната грижа е фалшива

с изкуственият интелект "прекрасно"

човещината в други форми слива.

 

Гърмят научните списания... в кавички,

как Слънцето е вредно за реда,

антените на интернет ще спрат за всички

апокалипсисът надвисва над света.

 

В мрежата на мрака вече омотани

търсим глътката живителна надежда.

Денонощно в екраните му взряни

линеем славно в гъста кукувича прежда.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Който има очи, ще види, който има уши, ще чуе." Усещанията на индивида са според нивото му на възприятия и осъзнаване. Насила ум не се налива, насила никой не спасява, за времената де що идват, душата трябва да спасяват. Благодаря за коментара, Квазар!
Предложения
: ??:??